Кокошка с гъби

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6
"С пилето от магазина никога няма да приготвите толкова вкусна яхния, само с домашна кокошка и с тази изпитана рецепта"

Необходими Продукти

  • кокошка - 1 бр.
  • олио - 50 мл
  • масло - 125 г
  • гъби - 1 кг
  • домати - 3 - 4 бр.
  • чесън - 1 глава
  • кромид лук - 2 глави
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинови листа - 1 - 2 бр.
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз - 1 връзка
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме добре кокошката. След това я нарязваме на 6 парчета и ги изпържваме в сгорещеното олио.

Към месото добавяме нарязаните лук и гъби и задушаваме за 10-15 мин. След това добавяме червения пипер, настърганите домати и 1 ч.ч. топла вода.

Оставяме ястието да се вари за 1 час. След това добавяме виното заедно с размитото в него брашно, чесъна, чубрицата, дафиновите листа и маслото. Оставяме ястието още 1 час на огъня до готовност на месото.

Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: