Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Кокошка с ориз и картофи на фурна

Кокошка с ориз и картофи на фурна

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Кокошка с ориз и картофи на фурна
Снимка: Яница Николова
1 / 3
06/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • кокошка - 400 - 500 г, на порции
  • сол - на вкус
  • черен пипер - прясно смлян
  • дафинов лист - 1 бр.
  • вода - около 800 - 900 мл
  • магданоз - пресен
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава кромид
  • олио - 1 - 2 с.л., за лука
  • картофи - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кокошката се нарязва на порции и се слага в тенджера с водата. Ври около 2 часа, на домашното месо му е необходимо повече време, за да не е жилаво.

Домашната кокошка има достатъчно мазнини и не е необходимо да се прибавя олио. Ври докато омекне, ако има нужда се долива вода. Към края се прибавя сол на вкус.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва до омекване в 1-2 лъжици олио, прибавя се почистен, измит и отцеден ориз. Разбърква се и след 3-4 минути се отстранява от котлона.В тавичка се изсипва ориза, отгоре се нарежда свареното месо.

Картофът се обелва, измива и нарязва на парчета, слага се между месото. Подправя се с черен пипер и дафинов лист.Бульона се прецежда и се наливат около 4 чаени чаши.

Пече се в загрята на 180 градуса, за 45 минути.Накрая се поръсва с нарязан пресен магданоз. Сервира се топъл със салата от пресни червени домати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: