Начин на приготвяне
Кокошката се нарязва на порции и се слага в тенджера с водата. Ври около 2 часа, на домашното месо му е необходимо повече време, за да не е жилаво.
Домашната кокошка има достатъчно мазнини и не е необходимо да се прибавя олио. Ври докато омекне, ако има нужда се долива вода. Към края се прибавя сол на вкус.
Лукът се нарязва на ситно и се запържва до омекване в 1-2 лъжици олио, прибавя се почистен, измит и отцеден ориз. Разбърква се и след 3-4 минути се отстранява от котлона.В тавичка се изсипва ориза, отгоре се нарежда свареното месо.
Картофът се обелва, измива и нарязва на парчета, слага се между месото. Подправя се с черен пипер и дафинов лист.Бульона се прецежда и се наливат около 4 чаени чаши.
Пече се в загрята на 180 градуса, за 45 минути.Накрая се поръсва с нарязан пресен магданоз. Сервира се топъл със салата от пресни червени домати.