Родопска боб яхния с наденица

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
15
06/08/2019
"Знаете ли кои са онези думи, които може да накарат всеки да се усмихне - Има боб с наденица "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 402
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата43
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба предварително за 1 нощ в студена вода. На следващия ден изхвърлете водата, измийте и налейте. Налейте отново студена вода, 2-3 пръста над боба и поставете на силен котлон, след като заври сменете водата с нова. Поставете тенджерата на умерен огън и след като заври, намалете огъня на слаб, оставете да се вари.

През това време почистете и нарежете лука и моркова на малки кубчета. Обелете и нарежете домата и почистената чушка на ситно. Счукайте почистените скилидки чесън.

След като бобът поомекне, добавете нарязания зеленчук, джоджена, босилека и чубрицата, посолете на вкус. Оставете да поври до пълно омекване на слаб огън.

През това време си пригответе запръжката, нагрейте олиото и добавете почистения и нарязан на ситно лук, запържете до омекването му. Прибавете брашното и двата вида червен пипер, разбъркайте и сипете запръжката в боба внимателно при непрекъснато бъркане.

Внимавайте лукът и пиперите да не загорят, защото това ще развали вкуса на боба!

Оставете боб яхнията за около 10 минути да поври, като през това време запържете от всички страни нарязаната на едри парчета и раирана с нож от едната страна наденица и я добавете към боба.

След като отново заври, премахнете родопската боб яхния с наденица от котлона.

Класически български гювеч с капак 7л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Класически български гювеч с капак 7л
25.99 лв.
Виж ››

Вече знаем, че тайната на вкусните ястия е в това, че са приготвени с много любов и в глинен гювеч с капак с голям обем.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар