Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Качамак на фурна по селски

Качамак на фурна по селски

Качамак на фурна по селски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Защото на село всичко е най-вкусно"

Необходими Продукти

  • царевичен грис - 400 г за качамак
  • вода - 2 л. подсолена
  • сирене
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Когато водата заври, изсипвате по малко от пакета и бъркате с дървена лъжица, докато качамакът се сгъсти.

Познавате, че е готово, когато качамакът не се разтича от лъжицата.

Готовата смес изсипвате в намазнена тава, поръсвате с натрошено сирене от горе.

Запържвате олио или краве масло с червен пипер и изливате отгоре.

По желание може да запечете за малко.

Това е. Да ви е сладко!

Източник: Марчо Петров Марков от Българските ястия и рецепти

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: