Супа от пуешко бутче

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Супа от пуешко бутче
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Едно бутче и супата е готова за нула време - и ще има за всички"

Необходими Продукти

  • пуешко бутче - 1 бр. охладено
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 бр. кромид
  • картофи - 1 бр.
  • фиде - 2 с.л.
  • домати - 1 бр., розов
  • растително масло - 2 с.л.
  • масло - 6 к.л.
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • жълтъци - 2 бр.
  • черен пипер - 20 бр. на зърна
  • мащерка - 4 - 5 стръка, прясна
  • корени за супа - 1 връзка / изсушени магданоз и пащърнак/
  • магданоз - за поръсване на супата
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • лимони - 1 бр. сока от цитруса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме пуешкото бутче в по-голяма тенджера със студена вода, около 2 литра. Към него прибавяме необходимите съставки за богатия питателен пилешки бульон - 1 лук, разполовен на две части, 1 морков, корените за супа, мащерка и зърната черен пипер.

Оставяме да заври на силен огън. Овкусяваме със сол и оставяме месото да поври до готовност.

Изваждаме пуешкото бутче в чиния, за да се охлади.

Пилешкия бульон прецеждаме в глинено гърне. Вкусът на супата, къкрила в него е неустоим.

Ако не разполагате с такова, гответе в тенджера.

Добавяме целия картоф, а лука и моркова са нарязани на ситни кубчета.

Обелваме ципата на сладкия розов домат. 1/2 от него настъргваме на едро ренде, а другата половина режем на кубчета.

След около 10-15 минути зеленчуците са се сварили и е време за обезкостеното пуешко месо, фидето и доматеното съдържимо.

Сварения картоф намачкваме и връщаме към пуешката супа.

Тя къкри на много слаб котлон. Поръсваме я с нарязан магданоз, прясно смлян черен пипер и доовкусяваме със сол, ако е необходимо.

Застройваме я с разбитите жълтъци и сметаната.

Маслото загряваме в нагорещен тиган, в който сме пуснали стръкчета прясна мащерка, за да го обогати с аромата си.

Поднасяме супата от пуешко бутче топла, прибавяйки по лъжичка от маслото и изцеден лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Сготвена
29.01.2023 14:22
2