Начин на приготвяне
Сварете пуешките бутчета за около 30 мин.
Междувременно нарежете зелето на тънки ивици и настържете домата.
Загрейте олиото в дълбок съд на котлона на умерена температура и запържете леко лука до омекване за около 5 мин.
Добавете зелето, червения пипер и настъргания домат. Разбъркайте хубаво.
Сипете от бульона, в който са врели бутчетата, и задушете за около 15 мин. Овкусете със сол, зърна черен пипер и дафиновите листа.
Поставете от зелето на дъното на гювеч. Отгоре поставете бутчетата и засипете с останалото зеле.
Изпечете в студена фурна за около 1 ч - 1 ч.15 мин. на 200 градуса. При готовност поръсете с нарязан магданоз и отстранете по желание дафиновите листа и зърната черен пипер.
Пуешкото Бутче със зеле на фурна е много вкусно!