Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Печено пуешко бутче с морковено пюре

Печено пуешко бутче с морковено пюре

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Печено пуешко бутче с морковено пюре
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
170 мин.
Порции
2
"Ако си мислите, че пуешкото месо не е толкова вкусно колкото пилешкото, тази рецепта съвсем ще ви опровергае!"

Необходими Продукти

  • пуешки бутчета - 2 бр.
  • масло - 100 г
  • морска сол - 1 равна ч.л.
  • черен пипер - щипка
  • червен пипер - щипка
  • за пюрето
  • моркови - 3 - 4 големи моркова
  • картофи - 1 - 2 бр.
  • черен пипер - щипка
  • универсална подправка - пикантина
  • масло - 30 г
  • готварска сметана - 30 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешките бутчета намазвам с размекнато краве масло, сол, черен и червен пипер. Слагам ги в огнеупорен съд с капак, наливам малко вода, колкото да ги покрие.

Пускам на 250 градуса за малко повече от 2 часа и оставям да се допекат на изгасена фурна за още около половин час.

Обелвам морковите и картофите и ги сварявам. Морковите блендирам, за да не останат парченца с малко зеленчуков бульон. Намачквам картофите и ги прибавям за да се сгъсти пюрето. Овкусявам с пикантина, черен пипер, краве масло и готварска сметана.

Сервирам пуешките бутчета гарнирани с топки морковено пюре и поръсвам с накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: