Пълнени калмари в картофен крем с шафран

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак15427160
07/08/2019
"Готови ли сте да блеснете като истински Мастър Шеф в кухнята - знаем точната рецепта, която ще ви помогне "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо196
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обикновено калмарите се продават изчистени, така че нямате много работа, преди да ги сготвите. Изплакнете ги под студена вода и подсушете отвътре и отвън.

В тиган загрейте чашка зехтин, сложете наситнени скилидки чесън и магданоз. Запържете за кратко, добавете галетата и продължете да пържите за още около 5 мин, като разбърквате, за да не прегори.

Отдръпнете от котлона, оставете да се охлади и добавете размразения грах, щипка черен пипер, едно яйце и настъргания пармезан. Хомогенизирайте добре всички продукти.

С тази плънка напълнете калмарите. Не ги пълнете догоре, при готвенето плънката се увеличава. Зашийте отвора, НЕ бодете с клечка, месото на калмарите е много крехко и рискувате да се отвори при готвенето.

В друг тиган налейте чашка зехтин, запържете калмарите от всички страни, обръщайки ги внимателно. Полейте с бялото вино. Изчакайте 3-4 мин да се изпари алкохолът и налейте зеленчуковия бульон. Захлупете съда, гответе калмарите 15-20 мин.

Обелете и нарежете на малки парченца картофите. Сварете ги до готовност.

В тиган със загрят зехтин запържете наситнената глава лук, пуснете кубчетата картофи, пържете още около 5 мин, като разбърквате непрекъснато, за да не залепнат и се овкусят добре.

Отстранете съда от котлона, охладете. В удобен за пасиране съд изсипете картофите и налейте от зеленчуковия бульон. Пасирайте до гладкост. Картофите трябва да се охладени, в противен случай ще станат лепкави.

Кремът трябва да е с консистенция на гъста боза. Към него добавете на върха на ножа шафран и разбъркайте, за да се овкуси и пожълтее равномерно.

Изсипете на дъното на чиния от картофения крем, сложете нарязания пълнен калмар и поднесете!

Вкусно е!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар