Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Маринати»Моята сполучлива марината за месо на скара

Моята сполучлива марината за месо на скара

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2331k1k2
Моята сполучлива марината за месо на скара
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"Тази рецепта е истинско доказателство, че апетитът идва с... маринатата"

Необходими Продукти

  • лук - 2 глави
  • соев сос - 2 с.л.
  • унисос - 2 с.л.
  • чесън - на прах
  • горчица - 1 с.л.
  • лимони - 1/2 сок
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички съставки се смесват в подходящ дълбок съд, като солта и олиото се слагат на вкус, лукът се нарязва на едро и се пуска при останалите съставки в купата.

Месото (около 500 г) се нарязва на по-едри хапки и се оставят да се мариноват, като много добре се разбъркат в готовата марината.

Минималното време за мариноване на месото е поне 30 минути, но препоръчвам за поне 2 часа месото да се маринова в сполучливата марината за месо на скара.

Маринованото месо се изпича на скара, фурна или тиган.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: