Бъркана кашкавалена питка с пресни подправки

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор268841652
07/08/2019
"Става толкова вкусна и толкова лесно се приготвя, че ще ви обявят за истински кулинарни вълшебници "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо701
  • Преглеждания за месеца133
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, подсушете и нарежете на ситно пресните подправки. Може да добавите и други по ваш вкус.

Разтворете маята и захарта в леко затоплено прясно мляко.

Пресейте брашното, добавете към него солта. Разбъркайте и направете кладенче.

Прибавете прясното мляко с маята, олиото и нарязаните подправки.

Разбъркайте всичко с дървена лъжица. Ще се получи доста гъсто лепкаво тесто.

С намазнени ръце го оформете на топка и оставете на топло да втаса за около един час, докато удвои обема си.

След като тестото е готово, набрашнете плота и го оваляйте.

Вземете лист хартия за печене, намажете я с малко олио и сложете тестото. Потопете ръцете си с брашно и разстелете тестото на кора с диаметър приблизително 24 см.

С помощта на хартията го прехвърлете в тава със същата големина.

Вземете нож за рязане на пица и нарежете питката на 8 триъгълника.

Оставете отново да втаса за 20 минути и след това я сложете да се пече в загряна фурна на 180 градуса за 15 минути.

Извадете я от фурната, поръсете обилно с настърган кашкавал и върнете бърканата кашкавалена питка обратно до запичане на кашкавала за още 10 минути..

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар