Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена питка»Бъркана Содена Питка

Бъркана Содена Питка

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Бъркана Содена Питка
Снимка: Мария Симова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Не месена, а бъркана - опитайте и ще се изненадате колко лесно се прави"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 0. 5 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 400 г
  • вода - 3 с.л. топла
  • олио - 3 с.л.
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното заедно със солта и содата. Прибавете киселото мляко смесено със водата и олиото. Разбъркайте много добре с шпатула до гъста и лепкава смес.

Постелете тава с хартия за печене и сипете сместа в нея, заравнете и поръсете с повечко сусам. Нагрейте фурната на 180 градуса и поставете тавата в нея, печете за около 20-35 минути.

Извадете питката от фурната, напръскайте с малко студена вода и завийте с чиста кърпа да се задуши за 10 минути.

Сервирайте готовата содена питка топла с бучка сирене или просто поръсена с шарена сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Veselina
Veselina
Направих питката според рецептата. На мен не ми се получи. Стана клетава вътре и не бухна, ниска стана. Според мен това количество кисело мляко е много може би. Даже пресях и брашното, за да стане по-хубава.
01.01.2024 16:46
Анонимен
Анонимен
Супер е.
06.12.2023 20:29
Анонимен
Анонимен
В тава с какъв диаметър печете?
14.11.2023 12:39
1
Анонимен
Анонимен
Прекрасна рецепта!Обожавам содените питки!
12.11.2023 16:24
1
Станимира Андреева
Станимира Андреева
На външен вид я докарах, но някъде бъркам явно и остана тестяна в средата. Въпреки това, реших да сложа сиренето в сместа и ми допадна на вкус, та пак ще пробвам :) Благодаря за идеята!
23.07.2023 20:20
1
Анонимен
Анонимен
Наистина много лесна и вкусна ! Благодаря за рецептата !
27.09.2022 19:54
3
Росица Петрова
Росица Петрова
Много лесна и вкусна содена питка. Препоръчвам ви да си направите двойна доза, една няма да ви е достатъчна.
15.08.2020 21:50
4
2
Яница Николова
Яница Николова
Ммм, че вкусно, благодаря за рецептата!
31.05.2018 11:23
17
5