Начин на приготвяне
Затоплете малко от млякото, сложете начупената мая, захарта и 2 с.л.от брашното.
Покрийте и оставете маята да се активира. Направете кладенче в брашното, сипете затопленото мляко, солта и яйцето+белтъка. Добавете и шупналата мая.
Започнете да месите като постепенно взимате от брашното. Покрийте готовото тесто и оставете да удвои обема си. През това време пасирайте магданоза и чесъна със зехтина.
Към тази смес прибавете разтопеното топло масло и чубрицата. Рендосайте кашкавала в отделна купичка.
От втасалото тесто отрежете малки късчета. В средата на всяко късче сложете по 1 ч.л. от кашкавала.
Оформете топчета и ги топвайте в маслото с подправките. Сложете един ред в тавичка поръсена с галета.
Намажете отново със сместа и поръсете с кашкавал.
Сложете още един ред топчета, покрийте и оставете да втаса. Към останалата смес с подправките прибавете млякото и жълтъка. Разбъркайте и намажете питката.
Печете в загрята фурна на 180 градуса около 40 минути.
Кашкавалената питка с подправки е готова.