Гъбено фрикасе

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Гъбено фрикасе
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
4 / 5с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"За онези, които обичат зеленчукови фрикасета - супер лесна рецепта за ароматно гъбено фрикасе"

Необходими Продукти

  • печурки - 350 г
  • брашно - 2 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • масло - 40 г краве
  • магданоз - щипка
  • черен пипер - щипка
  • лимонов сок - 3 - 4 капки
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете гъбите на филийки. Сложете ги в тенджера с литър вода, посолете и сварете 10 мин.

В друга тенджерка сложете кравето масло, налейте зехтина и когато мазнината загрее изсипете 2 с.л. брашно. Започнете веднага да бъркате. Запържете брашното до златисто.

Изсипете от водата, в която сте варили гъбите, и бъркайте с телена бъркалка докато сместа се хомогенизира и получите желаната гъстота на фрикасето. Трябва да бъде малко по-рядко от боза. Прибавете гъбите.

Разбийте жълтъка с две с.л. кисело мляко. Изсипете застройката и бъркайте енергично още 5 мин. докато се пастьоризира жълтъкът.

Отнемете съда от котлона. Подправете с черен пипер, наситнен магданоз и няколко капки лимонов сок.

Забележка: много е важно да запържите добре брашното, в противен случай гъбеното фрикасе ще има неприятния вкус на сурово брашно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Чудесно е, че ви има !
Така не се чудя какво да готвя !
18.03.2024 16:53
1
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Любима комбинация! Перфектна визия! Поздрави!
06.01.2020 20:13