Канелено-орехов кекс

Мария Симова
Мария Симова
Новак
08/08/2019
"Как ни се иска да се събудим от аромата на топъл Канелено-орехов кекс "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 317
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счукайте ореховите ядки на по-едро, смесете ги със останалите съставки за плънката и разбъркайте, оставете настрани.

В купа разбийте мекото масло със захарта и ваниловата захар на кремообразна смес.

Прибавете яйцата едно по едно при непрекъснато бъркане с миксера. Прибавете сметаната и разбъркайте.

Смесете пресятото брашно с бакпулвера и го прибавете към сместа, бъркате до еднородна смес.

Намаслете и поръсете с брашно кексова форма, разпределете половината смес и поръсете ореховата плънка, покрийте с останалата половина от сместа.

Поставете формата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете кекса за около 30-40 минути, до готовност.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар