Солен кекс с пълнозърнесто брашно, спанак и сирене

08/08/2019
"Свеж и ароматен солен кекс, перфектен за всяко време и за всякакъв повод "
Приготвяне15 мин.
Готвене55 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо284
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо разбих яйцата с миксер, след което добавих олиото.

Към тях прибавих заквасената сметана. Отново разбих с миксер. Содата угасих в киселото мляко и сипах при другите продукти. Добавих на части брашното, черния пипер и кимиона, като бърках с дървена лъжица.

Спанака и лука нарязах на ситно и прибавих към сместа. Обърквах добре. Накрая сложих натрошеното козе сирене и нарязаното на дребно сирене Гауда.

Пак обърках хубаво.

Така приготвената кексова смес сипах в намазнена и набрашнена форма. Пекох на 180 градуса за около 55 минути. Проверих с клечка.

Готовия солен кекс оставих за 10-15 минути в изключена фурна. После отворих фурната и оставих да се охлади напълно. Обърнах в поднос.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар