Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Чушки Бюрек»Чушки бюрек с яйца и сирене

Чушки бюрек с яйца и сирене

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3392k3
Чушки бюрек с яйца и сирене
Снимка: Сергей Анчев
1 / 2
09/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Важно съобщение - приемаме всякакви покани за чушки бюрек с яйца и сирене, по всяко време"

Необходими Продукти

  • чушки - 8 червени чушки, подходящи за печене
  • яйца - 6 бр. размер М
  • сирене - 300 г бяло саламурено
  • мазнина - за пържене
  • царевично брашно - тип 1100
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете и обелете чушките. Отстранете внимателно семенника и почистете. Подсушете ги върху кухненска хартия или подходяща кърпа.

Разбийте 4 яйца и смесете хубаво с натрошеното сирене. С чаена лъжичка напълнете добре чушките.

Разбийте 2 яйца с малко сол. Загрейте избраната от вас мазнина, с дебелина поне 1 пръст, в тиганчето.

Потопете всяка чушка в яйце и след това оваляйте в царевичното брашно. Ако искате панировката да е по-солидна, повторете процеса..

Пържете до получаване на златисто-кафяв цвят. Отцедете чушките бюрек върху кухненска хартия.

При сервиране чаша студено шардоне няма да навреди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: