Студена паста с патладжан, сирене фета и маслини

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
490
6k
1k
1k
3
09/08/2019
"Вдигнат ли се градусите навън, значи е време за студена паста със средиземноморски вкус и аромат "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо283
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във вряща подсолена вода сварете пастата според указанието на опаковката. Прецедете я през гевгир. Сложете в купа и полейте с 2-3 с.л. зехтин. Объркайте добре и оставете настрана да се охлади.

Нарежете на кубчета патладжана. Посолете и оставете за 20 мин. докато се отцеди горчивата вода.

Подсушете кубчетата с кухненска салфетка. Изпържете патладжана в сгорещено олио до приятен загар. Извадете на салфетка. Нарежете сиренето на кубчета. Сложете го в купата с паста.

Поръсете с наситнен пресен босилек, овкусете с щипка черен пипер. Добавете шепа маслини. Хомогенизирайте добре продуктите.

Приберете купата в хладилник за час, а след това поднесете като лек обяд или вечеря с чаша бяло вино!

Да ви е сладко!

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар