Люти патладжани с телешка кайма

ЖГеоргиеваЖГеоргиеваПомощник Готвач99
09/08/2019
"Задължително пикантни и задължително с телешка кайма - ето това са вкусни патладжани "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо117
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете лука, чесъна и патладжаните, които предварително се нарязват на кубчета и се оставят 15-тина минути в подсолена вода, след което се извимат и подсушават добре.

Разбийте каймата със сол (ако не е осолена) и малко водичка, за да се раздроби хубаво. Запържете я до покафеняване.

През това време настържете доматите и прибавете. Изчакайте да изврат. Прибавят се царевицата, лютата чушка (ако искате да намалите лютивината може да заместите с лют червен пипер), подправките.

Когато патладжаните и каймата са напълно сготвени, изключете котлона и сервирайте топло.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар