Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с телешка кайма

Лазаня с телешка кайма

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Лазаня с телешка кайма1 / 2
25/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 1 опаковка
  • кашкавал - 300 г
  • За соса
  • кайма - 600 г, телешка
  • зехтин - 3 с.л.
  • гъби - 300 г
  • маслини - 100 г, без костилки
  • домати - 5 бр., или 1 л доматен сок
  • лук - 1 глава, кромид
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • За сос Бешамел
  • масло - 30 г, краве
  • брашно - 2 с.л., бяло
  • прясно мляко - 500 мл
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • масло - краве за тавичката
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се запържва в зехтина до омекване. Прибавя се каймата, смесена с малко вода. Овкусява се със сол и черен пипер. След като каймата си промени цвета, се прибавят гъбите, маслините и се задушава за няколко минути. Прибавят се обелените домати и се вари, докато се сгъсти сосът.

За сос Бешамел: Запържва се брашното в разтопеното масло, долива се на тънка струйка прясното мляко, разбърква се непрестанно, докато се сгъсти сосът. Поръсва се със солта и черния пипер.

Корите за лазаня се варят според указанията на опаковката и се отцеждат. Лазанята се реди в намаслена тава. Налива се на дъното на тавата от доматения сос, след това се редуват пласт кори, пласт червен сос, пласт настърган кашкавал до изчерпване на количеството. Последният пласт трябва да е от кори.

Лазанята се залива със соса Бешамел и се поръсва с настъргания кашкавал. Пече се в предварително загрята фурна на умерена температура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: