Начин на приготвяне
Патладжаните разполовете и изрежете средата, като издълбаете гладко. Осолете и оставете да се отцеждат. Нарежете лука на ситно и сърцевината от патладжаните.
Обелете крушите и нарежете на кубчета. Сложете да се запържват, след което добавете и каймата.
Разбъркайте докато стане на трохи и сипете доматения сок или пюрето, овкусете с пипера, чубрицата и малко сол.
В тава, намазана със зехтин и малко вода, сложете патладжаните да се запекат като ги обърнете и от другата страна.
Полумеки и запечени ги извадете и напълнете със запържената овкусена кайма с круши.
Върнете в печката до пълното им запичане и поръсете пълнените патладжани с магданоз.
Пълнените патладжани с телешка кайма и круши са готови.