Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Люти патладжани с телешка кайма

Люти патладжани с телешка кайма

Живка ГеоргиеваЖивка Георгиева
Иноватор
1494243701
Люти патладжани с телешка кайма
Снимка: Живка Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Задължително пикантни и задължително с телешка кайма - ето това са вкусни патладжани"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 броя
  • домати - 2 броя
  • царевица - 1 консерва
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • люти чушки - 1 брой (или 1 ч.л. лют червен пипер)
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин - за готвене
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете лука, чесъна и патладжаните, които предварително се нарязват на кубчета и се оставят 15-тина минути в подсолена вода, след което се извимат и подсушават добре.

Разбийте каймата със сол (ако не е осолена) и малко водичка, за да се раздроби хубаво. Запържете я до покафеняване.

През това време настържете доматите и прибавете. Изчакайте да изврат. Прибавят се царевицата, лютата чушка (ако искате да намалите лютивината може да заместите с лют червен пипер), подправките.

Когато патладжаните и каймата са напълно сготвени, изключете котлона и сервирайте топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: