Начин на приготвяне
Настъргвате тиквичките в купа. Добре е да поседят 20-30 минути, посолени, и после да отцедите водата.
Ако го направите, не добавяйте после още сол. След отцеждането добавете в купата яйцата, брашното, подправките / бял пипер, копър, сух или пресен босилек/, сиренето и бакпулвера.
Добре объркайте съставките. Намажете една тава с олио и посипете с галета или грис. После изсипете сместа с тиквичките и разстелете добре, трябва да е с равномерна дебелина.
Отгоре украсете с домата и настъргания кашкавал. Може да добавите по избор бекон, гъби и други съставки за пица.
Пече се около 20 минути на 180-200 градуса, зависи от печката. После се вади и е добре леко да изстине преди поднасяне.
Аз приготвям допълнително млечен сос с 1 кофичка кисело мляко, копър и три скилидки чесън, с него заливам порцията след сервиране.
Добър апетит!