Тиквеник като баклава

Галя НиколоваГаля НиколоваГотвач1842912
11/08/2019
"Сочен и сладък като баклава, но всъщност тиквеник - е няма как да не ви хареса "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 214
  • Преглеждания за месеца3899
  • Преглеждания за седмицата3087
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргвам тиквата на едро ренде и я омесвам с гриса.

Правя кексовата смес както следва - киселото мляко, захар, олио, бакпулвер, яйцата и ванилията. Разбивам всичко.

Вземам една кора и я покапвам с няколко капки разтопено краве масло. Върху нея слагам втора кора, нея я намазвам с 3-4 с.л. от кексовата смес.

Посипвам обилно насъргана тиква с грис и поръсвам с орехи.

Навивам на руло и редя рулата в тавата на фурната, застлана с хартия и намазана с олио.

Правя готови 7 рула и ги намазвам с останалата кексова смес. Нарязвам на парчета.

Пека във фурна на 160 градуса.Готовият вече изпечен и изстинал тиквеник поръсвам с пудра захар. Тиквеникът става вкусен и сладък като баклава.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар