Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кренвиршки»Бързи кренвиршки с кори за баница

Бързи кренвиршки с кори за баница

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Бързи кренвиршки с кори за баница
Снимка: Росица Петрова
2 / 6
11/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Няма месене, няма втасване - вижте как да приготвите вкусни кренвиршки за нула време"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 8 бр. (фини)
  • кренвирш - 2 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • масло - 50 г
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото. Нарежете кренвиршите на две по дължина и после всяка половинка още на две.

Нарежете кашкавала на дълги ленти.

Вземете една от корите за баница. Прегънете я на две и намажете с разтопено масло.

Поставете по едно парче кренвирш и кашкавал. Прегънете двата външни края навътре, за да не изтича кашкавала при печене. След това навийте на руло.

Подмажете тава с малко олио и наредете кренвиршките.

Смесете един жълтък с една супена лъжица кисело мляко. Намажете пуричките с тази смес и поръсете със сусам.

Печете бързите кренвиршки в загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.

Поднесете топли с чаша айран.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: