Френска гъбена супа

Френска гъбена супа
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Гъбена супичка по френска рецепта - изискана, вкусна, гореща"

Необходими Продукти

  • лук - 80 г
  • праз - 60 г
  • чесън - 3 скилидки
  • масло - бучка
  • гъби - 500 г
  • бяло вино - 100 мл
  • пилешки бульон - 700 - 800 мл
  • готварска сметана - 200 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • индийско орехче - 1 щипка
  • естрагон - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и праза на дребно. Сложете ги в тенджера заедно с кравето масло.

Запържете добре и добавете гъбите, които предварително сте обелили и нарязали. Запържете и тях.

Налейте бялото вино и изчакайте 5 минути. Добавете сметаната, пилешкия бульон и подправките.

Намалете котлона и варете до готовност.

Махнете от котлона, пасирайте гъбената супа и сервирайте.

Френската гъбена супа е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: