Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Картофена яхния в тенджера под налягане

Картофена яхния в тенджера под налягане

Картофена яхния в тенджера под налягане
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
13/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"С тенджерата под налягане яхнията става готова буквално за минути - няма нужда да губите време в чакане"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 - 5 бр.
  • лук - 1 бр.
  • чушки - 1/2 бр. червена
  • моркови - 1 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • целина - стрък
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • брашно - 1 с.л.
  • домати - 1 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и измийте картофите. Нарежете ги на големи парчета. Обелете лука и моркова. Нарежете ги на дребно, заедно с чушката.

Сложете в тенджера 4 с.л. олио и изчакайте да загрее. Добавете лука, моркова и чушката. Изчакайте да се задушат. Добавете картофите.

Запържете за кратко и сложете домата, нарязан на дребно. След няколко минути добавете брашното и червения пипер.

Запържете за 1-2 минути и налейте вода, колкото да покрие продуктите. Сложете подправките, заедно с целината и дафиновия лист.

Затворете тенджерата и изчакате да започне да излиза парата. Засечете 10 минути.

Махнете от котлона и отворете клапана. Изчакайте да излезе парата и отворете капака. Сервирайте веднага, вашата яхния с картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Уникално...
Благодаря!
20.12.2023 18:50