Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Яхнии»Яхния от патица в тенджера под налягане

Яхния от патица в тенджера под налягане

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Яхния от патица в тенджера под налягане1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • патешко месо - 600 г
  • гъби - 300 г
  • чушки - 2 бр.
  • доматено пюре - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • бяло вино - 1 ч.ч. сухо
  • брашно - 3 с.л. брашно
  • масло
  • магданоз
  • черен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното и измито патешко месо се нарязва на късове. Те се поръсват с брашно и подправки. Запържват се в тенджера под налягане /без да се слага капакът/.

След това се нарязват лукът, гъбите и чушките. Те се добавят постепенно към месото. Щом поомекнат, се наливат доматеното пюре и виното. По желание може да се капне и малко вода.

Добавят се още подправки, яденето се разбърква и тенджерата се затваря. Гозбата се вари двадесет минути след завъртането на вентила. Готовата яхния може да се поднесе към сварен бял ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: