Домашни наденички

14/06/2013
Симо Даскалов
отСимо ДаскаловНовак
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции15 бр.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 170
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 4 кг свински бут + 4 кг свински бекон
  • телешко месо - 4 кг
  • черва - около 15 метра
  • сол - 14 с.л.
  • захар - 5 с.л.
  • чубрица - 12 с.л.
  • кимион - 12 с.л.
  • черен пипер - 6 с.л.
  • червен пипер - 4 с.л. лют или сладък
  • червено вино - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете месото с машинка, омесете го хубаво с всички подправки и го оставете да престои за 1 денонощие.

Накиснете и измийте червата, след което ги нарежете през 30 см.

Напълнете ги със сместа с приставката на машинката за месо и усучете краищата им.

Завържете ги с канап и ги провесете на сенчесто, хладно и проветриво място да съхнат.

Съхнат около 20 дена, като първите 4 дена се заточват, за да се оформят.подобни рецепти тук

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

коко
коко
10.02.2014 19:00
мммм
3
0
Таника
Таника
02.08.2013 19:20
Само виното не разбрах кога се почва???
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв