Рошава баница за закуска

Hristo-Y-MoniHristo-Y-Moni
Чирак
57
467
225
203
12/08/2019
"Вие може и да се срешите, но баницата я направете такава - рошава - по-сочна става и всички хапват с удоволствие "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 876
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • кори - 1 пакет по избор
  • олио
  • сирене - 400 г или повече
  • за заливката
  • яйца - 4 бр.
  • мляко - 200 г квасено домашно
  • олио - 80 мл
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много вкусна баница, която се приготвя лесно и бързо.

Взимам 2 кори, намазвам едната с олио и захлупвам с другата. Отгоре наръсвам с натрошено сирене и навивам на руло.

Рулото нарязвам на парчета и ги подреждам като пънчета с разреза нагоре.

И така всички кори, докато се изчерпат и те и сиренето.

В купа разбивам 4 яйца, 200 г квасено мляко, 80 мл олио, 1 ч.л. бакпулвер, щипка сол и 1 ч.л захар и ги разбивам добре. С получената смес заливам баницата.

Оставям заливката да попие хубаво и пека на загрята фурна на 180 до приятен загар. Да ви е сладко!

Точилка за баници, тутманици и баклави - 43 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Точилка за баници, тутманици и баклави - 43 см
17.50 лв.
Виж ››

Много удобна и практична дървена точилка, с която ще разточите вкусни баници

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар