Двойно изпечен сладкиш с домашен мармалад

Hristo-Y-MoniHristo-Y-MoniНовак28
12/08/2019
"Бързата работа - срам за майстора, и със сладкишите е така - затова двойно изпеченият ни е най-любим "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 749
  • Преглеждания за месеца945
  • Преглеждания за седмицата407
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 150 г
  • олио - 50 г
  • бакпулвер - 1 пак.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 300 г
  • вода - 100 мл топла
  • мармалад - 1 бурканче по избор, гъст, за намазване
  • кокосови стърготини
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивам яйцата със захарта на пухкав крем и прибавям останалите продукти по описания ред.

Разделям сместа на 2 равни части.

Сипвам едната част в тавичка с хартия за печене и пека на 180 градуса, докато се зачерви леко.

Изваждам и оставям 5 минути да поизстине.

Намазвам хубаво с мармалад и поръсвам с кокосови стърготини.

Отгоре изсипвам другата час от кексовата смес.

Продължавам да пека на 180 градуса до изпичане на сладкиша. Изваждам и веднага поръсвам с пудра захар.

Сладкишът се нарязва, когато е изстинал.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар