Начин на приготвяне
Набираме си лапад, почистваме жилките и дръжките. От листата отрязваме широката част толкова, че като сложим от плънката, да може да се завие сармичка.
Почистеният лапад попарваме във вряща вода за 3 мин. Листата ги оставяме на страна да изстинат и да се отцедят.
Нарязваме лук на ситно и задушаваме в олиото. Обелваме си домата и нарязваме на ситно и добавяме при лука. Сваряваме ориза, но не прекалено, защото после сармичките пак ще врат.
Натрошаваме си сиренце, хубаво е да е по-твърдичко. Разбиваме си яйцата. Нарязваме си копъра на много ситно. Всички слагаме в купа и объркваме добре. Овкусяваме с черен пипер и сол.
От получената смес ще сложим за плънка на сармичките. Разпределяме по равно върху листата. Завиваме като сармички. Получават се малки като размери.
Нареждат се в тенджера. Заливаме я, да се покрият с вода и малко олио. Покриват се с чиния, която се притиска леко.
Хапваме с кисело мляко.