Пълнени патладжани

ЦветомирЦветомир
Новак
234113
12/06/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
"Каква диета, когато пред вас стои чиния с тези вкусни пълнени патладжани?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Измитите и разрязани на две половини патладжани се издълбават, като се оставя бордюр около 1.5см. Нарязва се на ситно кромидът, издълбаната част от патладжаните, чесънът се смачква с ножа върху дъската, след което се нарязва също на ситно, чушката и тя.

В сгорещена мазнина се запържват зеленчуците поетапно, добавя се каймата, размита с малко студена водичка за да се раздроби месото. Като се поизпържи и тя, се добавя измитият и почистен ориз, доматеното пюре, подправките и се долива топла водичка, за да набъбне леко оризът.

След като водата изври и плънката е готова, се пълнят издълбаните патладжани, които предварително сме поставили в тавичка, налива се около една водна чаша вода и малко мазнина /по желание/ в тавичката и се запича в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30 мин. - до готовност.

Преди да се извадят, пълнените патладжани се покриват с настъргания кашкавал и се връщат обратно във фурната леко да се запекат за около 5 мин. - или колкото е нужно, за да стане златист кашкавалът. Ако не искате да има коричка, се изчаква само да се разлее и се изваждат от фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 23
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: