Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Трайфъл»Божествен трайфъл с малини и крем Каталана

Божествен трайфъл с малини и крем Каталана

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Божествен трайфъл с малини и крем Каталана
Снимка: Sevdalina Irikova
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Вкус и аромат, които ще ви пренесат в Рая"

Необходими Продукти

  • малини - 250
  • боровинки - 40 бр. сини
  • бисквити - 2 опаковки от 270 г („Белвита“)
  • сладко от горски плодове - 1 к.ч.
  • За крем Каталана
  • прясно мляко - 350 мл
  • прясно мляко - 150 мл
  • жълтъци - 4 бр.
  • лайм - 1 бр., кората от цитруса
  • захар - 5 с.л.
  • канела - 1 пръчка
  • пшеничено нишесте - 2 с.л., с връх
  • За крем с маскарпоне
  • маскарпоне - 8 с.л.
  • кондензирано мляко - 100 мл., карамелизирано
  • заквасена сметана - 4 с.л.
  • ванилия - 1 ч.л., екстракт
  • малиново сладко - 2 с.л.
  • маточина - за аранжиране (свежа)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Този малинов трайфъл е с вълшебен вкус, богата текстура в комбинация с летни горски плодове и аромати.

Първо ще си приготвим кремовете. Към сметаната прибавяме захарта, настърганата на ситно лимонена кора и канелата.

Съда поставяме на умерена температура и загряваме, без да позволяваме на сместа да заври.

В дълбока купа разбиваме жълтъците, нишестето и прясното мляко.

Към тях прибавяме на тънка струйка горещата сметанова смес, като разбъркваме непрекъснато, за да не стане на бучки.

Връщаме съда отново на котлона и варим на слаба температура, докато кремът се сгъсти.

Изсипваме го в тавичка и го покриваме със стреч фолио, за да не образува коричка.

За крема с маскарпоне смесваме упоменатите съставки в стъклена купа, като ароматизираме с ванилия и подслаждаме със сладко от малини.

Бисквитите смиламе на едро в блендера. Към тях прибавяме сладко от горски плодове, като текстурата трябва да бъде зърниста и леко влажна.

Готови сме за сглобяване на трайфъла.

В подходящи чаши сипваме на дъното първо от крем Каталана. Върху него поставяме пласт от бисквитените трохи.

Върху него подреждаме последователно по края малини и боровинки.

Следва отново крем и пласт бисквити. Повтаряме с плодове, като е добре да ги подреждаме до стените.

Най отгоре завършваме с крем маскарпоне.

Подреждаме върху него плодове и аранжираме със свежи стръкчета маточина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: