Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено пиле по гръцки

Печено пиле по гръцки

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Печено пиле по гръцки2 / 2
16/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 кг, или цяло пиле
  • за маринатата
  • кисело мляко - 1 с.л. нискомаслено
  • зехтин - 2 с.л.
  • риган - 0.5 с.л.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • лимонова кора - кората на 1 бр. настъргана
  • магданоз - няколко стръка
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си маринатата, като смесите зехтина, киселото мляко, счукания чесън, ригана, лимоновия сок, настърганата кора на 1 лимон на ситно ренде, сол и млян черен пипер на вкус, разбъркайте и добавете ситно нарязания магданоз.

Почистете, измийте и подсушете бутчетата, поставете ги в плик и прибавете маринатата към тях.

Завържете плика плътно и масажирайте бутчетата, за да се напоят с маринатата.

Оставете плика в хладилник за 6-8 часа или цяла нощ.

Нагрейте фурната на 190°C, поставете бутчетата заедно с маринатата в тава, покрийте с алуминиево фолио и печете за около 30 минути така.

След което премахнете фолиото и допичате печеното пилешко до златиста коричка.

Бутчетата, може да замените с други части на пилето или цяло разфасовано пиле, за да приготвите рецептата за печено пиле по гръцки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: