Начин на приготвяне
Пригответе си маринатата, като смесите зехтина, киселото мляко, счукания чесън, ригана, лимоновия сок, настърганата кора на 1 лимон на ситно ренде, сол и млян черен пипер на вкус, разбъркайте и добавете ситно нарязания магданоз.
Почистете, измийте и подсушете бутчетата, поставете ги в плик и прибавете маринатата към тях.
Завържете плика плътно и масажирайте бутчетата, за да се напоят с маринатата.
Оставете плика в хладилник за 6-8 часа или цяла нощ.
Нагрейте фурната на 190°C, поставете бутчетата заедно с маринатата в тава, покрийте с алуминиево фолио и печете за около 30 минути така.
След което премахнете фолиото и допичате печеното пилешко до златиста коричка.
Бутчетата, може да замените с други части на пилето или цяло разфасовано пиле, за да приготвите рецептата за печено пиле по гръцки.