Свински пържоли с ябълки

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497524k
Свински пържоли с ябълки1 / 2
13/06/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 6 бр.
  • ябълки - 4 бр.
  • масло - 1 к.ч.
  • бяло вино - 1 чаша
  • зехтин - 50 г
  • черен пипер
  • канела
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина и запържете в него предварително осолените свински пържоли. Поръсете и с малко черен пипер. Когато станат готови и от двете страни, изключете котлона, залейте с бяло вино и захлупете, без да ги махате от нагорещената плоча.

Нарежете ябълките на кубчета и ги запържете в масло в отделен съд. Когато са готови ги наръсете с канела.

Готовите ябълки се изсипват при пържолите и всичко се оставя да кипне. Намалете котлона и варете поне 5-10 минути на слаб огън.

Поднесете топли с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
55
42
31
20
10
Дай твоята оценка: