Начин на приготвяне
Овкусете пържолите със сол и черен пипер. Почистете лука и чесъна от люспите и нарежете на ситно.
Почистете ябълките от сърцевината и корите и ги нарежете на кубчета. Поръсете с лимонов сок.
Почистете чушките от семките и ги нарежете на лентички.
Загрейте 2 с.л. зехтин в подходящ тиган. Запържете до златисто пържолите от двете страни за 4-5 минути.
Готовите пържоли сложете в друг съд на топло и ги завийте с фолио, докато приготвите останалите продукти.
В тигана, в който сте пържили месото, сложете още 2-3 с.л. зехтин. Добавете чесъна и лука и запържете.
Сложете чушките и ябълките и пържете около 3-4 мин при непрекъснато бъркане, като внимавате зеленчуците да не се препържат и омекнат много.
Накрая върнете отново свинските пържоли в тигана и разбъркайте. Полейте със сока от пържолите. След около минута отстранете ястието от котлона. Поръсете с листенца босилек.
Поднесете пържолите върху канапе от зеленчуци и ябълки.
Свинските пържоли с ябълки, чушки и босилек са готови.