Начин на приготвяне
В тенджера сложете прясното мляко, водата, маслото, захарта и солта.
Изчакайте да заври и махнете от котлона.
Добавете брашното, като бъркате с дървена лъжица до хомогенно тесто.
Добавете яйцата едно по едно, като бъркате, без да спирате до пълното усвояване. Прехвърлете в пош с накрайник.
Шприцовайте малки розички на разстояние в тава, застлана с хартия за печене.
Загрейте фурната на 170 градуса и печете до готовност еклерите.
Извадете профитеролите и оставете да изстинат.
Разбийте сметаната и напълнете пош с накрайник.
В касерола сложете сметаната и шоколада на котлона. Изчакайте да заври и махнете от котлона. Бъркайте с дървена лъжица до хомогенна смес.
С нож разрежете италианските еклери на две. Напълнете с разбитата сметана и полейте с шоколада.
Коментари