Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Традиционни италиански еклери

Традиционни италиански еклери

Традиционни италиански еклери
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4
18/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
20
"Да имаш рецептата за тези еклери и да не ги опиташ, е като да отидеш в Рим и знаете онази приказка за папата"

Необходими Продукти

  • брашно - 130 г
  • вода - 65 мл
  • прясно мляко - 65 мл
  • краве масло - 60 г
  • яйца - 4 бр.
  • захар - щипка
  • сол - щипка
  • за пълнежа
  • сметана - 300 мл
  • пудра захар - 2 - 3 с.л.
  • за топинга
  • черен шоколад - 100 г /100%/
  • сметана - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сложете прясното мляко, водата, маслото, захарта и солта.

Изчакайте да заври и махнете от котлона.

Добавете брашното, като бъркате с дървена лъжица до хомогенно тесто.

Добавете яйцата едно по едно, като бъркате, без да спирате до пълното усвояване. Прехвърлете в пош с накрайник.

Шприцовайте малки розички на разстояние в тава, застлана с хартия за печене.

Загрейте фурната на 170 градуса и печете до готовност еклерите.

Извадете профитеролите и оставете да изстинат.

Разбийте сметаната и напълнете пош с накрайник.

В касерола сложете сметаната и шоколада на котлона. Изчакайте да заври и махнете от котлона. Бъркайте с дървена лъжица до хомогенна смес.

С нож разрежете италианските еклери на две. Напълнете с разбитата сметана и полейте с шоколада.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Просто разкошни!!Браво!
18.08.2019 10:34