Банска Кавърма

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф79323810801
17/08/2019
"От авторите на тоталния хит Банска Капама идва и новото най-неустоимо предложение - Банска Кавърма "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 191
  • Преглеждания за месеца415
  • Преглеждания за седмицата150
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива и почиства от сухожилия и ципи. Нарязва се на едри кубчета. Поставяме го в стъклена купа и го овкусяваме със сол, черен пипер и 1 ч.л. чубрица.

Лука нарязваме на полумесеци и го прибавяме заедно с виното към месото.

Разбъркваме добре, покриваме с фолио за свежо съхранение и поставяме в хладилник да се маринова за 4-5 часа.

През това време нарязваме праза, моркова и манатарките на резенчета, пиперките на ивици, а доматите - на ситни кубчета.

В съд с нагорещена мазнина задушаваме месото за кратко, като предварително сме го поръсили с брашното.

Топлинната му обработка не трае дълго, защото месото е крехко.

Прибавяме към него маринатата с лука.

След като се изпари алкохолът, добавяме нарязаните зеленчуци и гъби.

Ястието къкри на умерен огън 15 минути, след което прибавяме размитото в малко вода доматено пюре.

За почитателите на пикантната кухня добавяме и ситно нарязаната лютa чушка, на която сме отстранили семенната част.

Съдът се покрива с капак и кавърмата се задушава на слаб огън.

След като съставките омекнат, прибавяме чубрицата и оставяме Банската кавърма да къкри на слаб огън, докато остане на мазнина.

Поднасяме банската кавърма топла, поръсена с пресен магданоз.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар