Начин на приготвяне
Нарежете пилешкото филе на кубчета. Изпържете кубчетата в масло и ги посолете. Нарежете лука на ситно.
Задушете го в друг съд с олиото. Прибавете последователно морковите, нарязани на дребно, и доматения концентрат. Пържете, докато остане на мазнина.
Смесете месото и запържените зеленчуци. Прибавете подправките - черен и червен пипер. Разпределете сместа в три гювечета.
Поръсете с настърган кашкавал.
Изпечете в предварително загрята фурна на около 200 градуса за около 10-15 мин. до получаване на златиста кашкавалена коричка.
Извадете готовите гювечета от фурната.
Поръсете кавърмата с нарязан магданоз. При поднасянето поставете гювечето върху подложка, а до всяко гювече поставете люта чушка и стрък магданоз.