Пилешка кавърма с вино

Пилешка кавърма с вино
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Какво ще кажете за една богата пилешка кавърма с много зеленчуци и ароматен винен сос"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • гъби - 100 г
  • чушки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • брашно - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • червен пипер
  • черен пипер - 1 к.л.
  • чубрица - 3 щ.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • лук - 3 глави
  • бульон - 1 ч.ч. пилешки
  • бяло вино - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се пилешкото месо на хапки и се запържва в загрято олио.

Почистват се и нарязват лукът, гъбите и морковите. Прибавят се в месото и разбъркваме. Оставя се за кратко да се задушат.

Настъргват се доматите на ренде, може и от консерва. Прибавяме червения и черния пипер, чубрицата и дафиновия лист.

Залива се със бульона и бялото вино, котлонът се оставя на ниска степен, тихо да къкри за 25-30 минути, докато се свари месото.

Накрая се сгъстява с размитото брашно с малко вода и след 3 минути кавърмата е готова. Добър апетит !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Страхотна и вкусна кавърма! Рецептата е професионално написана.
21.06.2020 20:41
Veselina
Veselina
Много вкусна гозба.Рецептата ми допадна, изпълних я както е описана.С пресни зеленчуци стана превъзходно.
20.05.2017 15:52
1