Кавърма в питка

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Кавърма в питка
Снимка: Ваня Величкова
1 / 2
30/12/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Уникално пълнено хлебче с вкусна пилешка кавърма по стара селска рецепта"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг
  • гъби - 200 г
  • лук - 4 бр.
  • олио - 60 м.
  • чушки - 1 бр.
  • праз - 1 стрък
  • доматен сок - 400 мл
  • бяло вино - 150 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • домати - 1 бр.
  • черен пипер
  • чубрица
  • мащерка
  • сол
  • магданоз
  • питки - 4 бр.
  • масло - 1 опаковка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на полумесеци и го задушете. Добавете нарязаните гъби и месото на кубчета.

Задушете под капак за около 6-7 минути. Добавете останалите продукти и подправете на вкус.

Оставете яденето да къкри около 20-30 минути. Оставете да се охлади.

Изрежете капака на питките и премахнете средата, като внимавате да не направите дупка.

Във всяка една питка сложете по няколко резенчета масло.

Сипете от кавърмата, поръсете с магданоз и запечете за 5-10 минути.

Кавърмата в питка е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#191570
Потребител#191570
Наистина е вкусно, но яко импровизирате със тиква (зимна и хубаво запечена външно, до като се готви супата), ще останете очаровани вярвам!)))
11.09.2017 21:09
Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
изглежда страхотно и звучи вкусно. ще се пробва
04.07.2016 18:25
1
Илияна Димова
Илияна Димова
Много вкусна идея
27.03.2016 21:14
1
Pressy
Pressy
Превъзходно изглежда . Харесва ми интересната идея. Благодаря за рецептата.
27.03.2016 15:37
1
Ваня Благоева
Ваня Благоева
За първи път чувам и виждам кавърма в питка, изглежда много вкусна, трябва да се пробва.
27.03.2016 14:41