Кавърма в тесто

Кавърма в тесто
Снимка: цветослава киркова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 500 г
  • мая - 15 г прясна
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • топла вода - 250 мл
  • за кавърмата
  • свинско месо - 350 г шарено
  • печурки - 8 бр.
  • праз - 1 стрък
  • чушки - 2 бр. сухи
  • бяло вино - 50 мл
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • сол
  • чер пипер
  • червен пипер
  • олио - 80 мл за готвене
  • кашкавал - 50 г за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото: пресейте брашното в подходящ съд, добавете солта и разбъркайте, направете кладенче в средата и добавете натрошената мая и захарта, залейте с част от топлата вода и оставете за 5 мин. да шупне, добавете оцета и останалата вода, омесете гладко тесто, оформете на топка, намажете с олио и оставете да втаса за около 40 мин.

Нарежете месото на дребни кубчета и го сложете да се задушава в дълбок тиган на бавен огън, след 10-12 мин. добавете нарязаните печурки, след това нарязания на дребно праз, гответе още 5 мин. добавете доматеното пюре, подправките, налейте виното и натрошете почистените от семената сухи чушки.

Гответе до пълна готовност, свалете го от котлона и се заемете с втасалото тесто. Тестото разточете на овална кора с диаметър от приблизително 30 см, сложете я подходяща тава, застлана с хартия за печене, изсипете кавърмата върху тестото и завийте от всички краища, като в средата остане празно място.

Печете на 200 градуса около 35 мин. накрая поръсете с кашкавал и го оставете да се разтопи. Готовото ястие сложете в подходящ поднос и завийте с кърпа готовата кавърма в тесто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: