Гръцки кюфтенца

Гръцки кюфтенца
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
19/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Станал и време за хапване? Всъщност сочни гръцки кюфтенца можем да похапваме по всяко време"

Необходими Продукти

  • кайма - 300 г смес
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • хляб - 1 филия сух
  • прясно мляко - 50 мл
  • магданоз
  • зехтин - 1 ч.ч. (или олио за пържене)
  • сол - на вкус
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хлябът се накисва в прясното мляко и се отцежда. Смесва се с кайма, добавя се нарязан ситно лук, яйцето, магданоз.

Омесва се добре и се разделя на малки топчета. Оформят се кюфтенца, овалват се в брашно, излишното леко се изтупва.

Пържим в загрята мазнина олио или зехтин до златисто от двете страни. Поднасяме с гръцка млечна салата. Вкусотия!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: