Начин на приготвяне
Яйцата и захарта се разбиват с миксер в дълбока купа. Разбиват се до побеляване на сместа. След като сместа побелее, се добавят ванилията и олиото. Разбива се отново с миксер. След това се добавя и натуралният сок от портокал. Разбива се отново хубаво с миксер. Добавят се смлените орехи и стафидите.
Шоколадът се начупва на малки парчета и се прибавя към сместа. Разбърква се с лъжица. Брашното се пресява заедно с бакпулвера. След което се прибавя постепенно към сместа. Бърка се непрекъснато.
След като сместа стане хомогенна, се пресипва във форма за кекс. Формата за кекс се помазва с олио и се набрашнява с брашно.
Кексът се пече в предварително загрята фурна на 170 - 180 градуса . Пече се около 35 - 40 минути. Готовността на кекса се проверява с клечка за зъби.