Реване с нескафе

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Реване с нескафе
Снимка: Мария Симова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Малко какао и получавате сочно реване с още по-наситен вкус и аромат"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 100 г
  • ванилова захар - 1 бр.
  • олио - 125 мл
  • брашно - 100 г
  • грис - 100 г пшеничен
  • нескафе - 25 г
  • сол - 1 щипка
  • бакпулвер - 2 бр. (20 г)
  • сироп
  • захар - 400 г
  • вода - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете със сиропа за реването, в тенджера смесете захарта и водата, поставете я на котлона, разбъркайте. След като захарта се разтопи, варите 5 минути и премахнете тенджерата от котлона, оставете настрани да се охлади.

В купа пресейте брашното и добавете гриса, бакпулвера и нескафето, разбъркайте.

Отделно разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар на пухкав крем. На тънка струя към тях прибавете олиото при непрекъснато бъркане с миксера.

Оставете миксера и с шпатула на етапи с леки движения прибавете сухата смес, разбъркайте до еднородна смес.

Намажете и поръсете с грис стените и дъното на правоъгълна тавичка с размери 30/20 см, сипете сместа в нея и поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна, печете за около 30 минути до суха клечка.

Извадете тавата с реването с нескафе и още горещо го полейте равномерно със студения сироп.

Сервирайте реването студено!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: