Начин на приготвяне
Започнете със сиропа за реването, в тенджера смесете захарта и водата, поставете я на котлона, разбъркайте. След като захарта се разтопи, варите 5 минути и премахнете тенджерата от котлона, оставете настрани да се охлади.
В купа пресейте брашното и добавете гриса, бакпулвера и нескафето, разбъркайте.
Отделно разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар на пухкав крем. На тънка струя към тях прибавете олиото при непрекъснато бъркане с миксера.
Оставете миксера и с шпатула на етапи с леки движения прибавете сухата смес, разбъркайте до еднородна смес.
Намажете и поръсете с грис стените и дъното на правоъгълна тавичка с размери 30/20 см, сипете сместа в нея и поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна, печете за около 30 минути до суха клечка.
Извадете тавата с реването с нескафе и още горещо го полейте равномерно със студения сироп.
Сервирайте реването студено!