Бутерсладкиш с ябълки и крем карамел

16/08/2019
"Разбира се, десерт, който е комбинация от два други десерта, по правило е поне двойно по-вкусен от останалите "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 132
  • Преглеждания за месеца140
  • Преглеждания за седмицата46
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава слагам лист бутертесто.

Подреждам разполовените ябълки, като съм ги разрязала на тънки филийки.

Поръсвам с канела.

В купа разбивам яйцата. Прясното мляко загрявам на котлона и добавям захарта, бъркам да се стопи.

Махам от котлона и сипвам при яйцата като разбърквам добре с телена бъркалка.

Добавям ванилията и заливам върху ябълките.

Слагам бутерсладкиша в загрята фурна на 180-200°C горно и долно и пека до златисто.

Украсих бутерсладкиша с ябълки и крем карамел с течен шоколад, но може с карамел.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар