Панирани пипала от калмари

Н.АкифоваН.АкифоваПомощник Готвач11458286
17/08/2019
"Защо ли казват на тези панирани пипала от калмари царе на бирените мезета "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо547
  • Преглеждания за месеца301
  • Преглеждания за седмицата58
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • пипала от калмари - 500 г
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • бира - 1 в.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първи измиваме хубаво пипалата от калмарите и слагаме в тенджера с вода да се варят.

Сваряваме ги за около 6-7 минути на среден огън. Прецеждаме водата, ако са големи парчетата, ги режем на малки или средни хапки или парчета и правим панировката.

В купа счупваме едно яйце, прибавяме още сол, бира и брашно, разбъркваме добре и правим като каша панировката, след което потапяме калмарите вътре в панитовката и пържим в гореща мазнина.

След като се изпържат панираните калмари, посоляваме малко.

Сервираме панираните пипала от калмари топли за бирено мезе.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар