Торта Капрезе

ВикторияВиктория
Новак
41084
Торта Капрезе2 / 2
19/06/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"В сърцето ни има специално място за тази великолепна торта Капрезе"

Необходими Продукти

  • бадеми - 150 г
  • масло - 125 г меко
  • яйца - 3
  • захар - 100 г
  • шоколад - 150 г черен
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • пудра захар - за поръсване
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете бадемите с 1/2 от захарта в блендер и добавете към тях бакпулвера.

Отделно разбийте мекото масло с останалата захар на пухкав крем и объркайте със смлените бадеми.

Разбийте белтъците на яйцата със щипката сол на гъст сняг.

На водна баня разтопете шоколада и към него прибавете бадемовата смес, жълтъците, добре объркайте и най-накрая объркайте всичко с белтъците внимателно.

Сипете сместа в леко подмазнена тавичка за хартия за печене и пъхнете тортата да се изпече в умерено загряна на 180 градуса фурна за около 40 минути.

По желание може да поднесете торта Капрезе, поръсена с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
43
31
20
10
Дай твоята оценка: